Violáné Bakonyi Ibolya a 2020-as év somogyi Könyvtárosa - a Kellner Bernát Díj nyertese!

VE : 2021. 01. 14.

Kellner-Díj

 A 2020-as évre a Kellner Bernát Alapítvány pályázatot hirdetett az "Év Könyvtárosa - Kellner Bernát Emlékdíj" elnyerésére.

Füstös János Csurgó város polgármesterének felterjesztése alapján, munkája elismeréseként iskolánk könyvtárosa, Violáné Bakonyi Ibolya nyerte el a 2020-as évre az "Év Könyvtárosa - Kellner Bernát Emlékdíjat".

Az Alapítványt 2015-ben Kellner Bernát özvegye, Kertész Margit hozta létre, mely férjének, Kellner Bernátnak, a Somogy Megyei Könyvtár hajdani igazgatójának hivatott emléket állítani. Az alapító kikötése, hogy a díjat csak olyan kiváló könyvtáros kaphatja, aki somogyi könyvtárban tevékenykedik, illetve tevékenykedett hosszabb időn át, és munkája során bármely szakterületen kimagaslót alkotott. Az Emlékdíj ünnepélyes átadására 2021. január 13-án a Polgármesteri Hivatalban került sor. A díjat Horváth Péter, a kuratórium elnöke adta át Violáné Bakonyi Ibolya munkásságának méltatásával.

Internetes elérhetőségek:

http://csurgo.hu/hu/hirek/1-hirek/981-violane-bakonyi-ibolya-a-2020-as-ev-somogyi-konyvtarosa-a-kellner-bernat-dij-nyertese

https://www.eke.hu/sites/default/files/2021_01_kicsi_violanebakonyiibolya.pdf