Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aliquam dapibus leo quis nisl. In lectus. Vivamus consectetuer pede in nisl. Mauris cursus pretium mauris. Suspendisse condimentum mi ac tellus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Donec sed enim. Ut vel ipsum. Cras consequat velit et justo. Donec mollis, mi at tincidunt vehicula, nisl mi luctus risus, quis scelerisque arcu nibh ac nisi. Sed risus. Curabitur urna. Aliquam vitae nisl. Quisque imperdiet semper justo. Pellentesque nonummy pretium tellus.

Alapítványunk


A Matoltsy Könyvtárpártoló Alapítvány célja alapvetően a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium Könyvtárának és gyűjteményének támogatása, fejlesztése, gyarapítása és a kultúrális örökség részeként megőrzése az utókor számára. Az alapítvány nyitott. Ahhoz bármilyen magyar vagy külföldi természetes, jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság csatlakozhat, aki az alapítvánnyal megjelölt céllal azonosul, azt elfogadja és támogatja.

Az Alapítvány számlaszáma : Dél Takarék 50300192 - 15200299 Matoltsy Könyvtárpártoló Alapítvány

Az alapítvány adószáma: 18774685-1-14

Kérjük támogassa Ön is könyvtári alapítványunkat adójának 1%-ával!

Alapítványunk létrehozójáról, életéről és az ő édesapjáról - iskolánk igazgatótanácsának egykori elnökéről - könyvtárunk oldalain olvashatunk részletesebben:

Dr. Matoltsy Sándor

Dr. Matoltsy Gedeon
Történetünk

A Csurgói Csokonai Gimnázium Nagykönyvtára – eltérően nagyobb "testvéreitől" : a pápai, debreceni vagy pataki kollégiumi könyvtáraktól – még nagyon fiatal intézmény, bár a megye első bibliotékája ez volt. Ha a nagy kollégiumi könyvtárakhoz hasonlítjuk, jóval kisebb azoknál, de felépítésében vagy állományát tekintve egy reprezentatív mintájuk lehetne.
Részlegeink

A könyvtár alaprajzaDiákkönyvtárban kaptak helyet:

 • Dedikált könyveink
 • Tankönyvtárunk
 • Régi diákkönyvtár
 • Audiovizuális gyűjtemény
  - videókazetták
  - DVD lemezek
 • Folyóirataink

 

Nagykönyvtárunkban található:

 • RMK állomány
 • Régi folyóiratok
 • Éremgyűjtemény
 • Pecsétgyűjtemény
 • Szakdolgozatok
 • Publikációk
 • KéziratgyűjteményNyitva tartás

 

  Diákkönyvtár Nagykönyvtár
Hétfő 8-12 8-12
Kedd 8-12 8-12
Szerda 8-12 8-12
Csütörtök 8-12 8-12
Péntek 8-11 8-11

 

 

 

 
Könyvtárunk szolgáltatásai

Beiratkozás nélkül igénybe vehető: 

 • Könyvtárlátogatás
 • Kölcsönözhető- és kézikönyvtári könyvek, folyóiratok, audiovizuális információhordozók,
 • számítógépes katalógus helyben használata.
 • Információ a könyvtár szolgáltatásairól. 
 • Helyi kiadványok vásárlása.

 

Beiratkozott olvasók számára igénybe vehető szolgáltatások: 
Munkatársak


Violáné Bakonyi Ilona
 

 @gmail.com
Tel.: 06-82-471-108/16, 06-82-472-431
Violáné Bakonyi Ibolya

csvmrgkonyvtara[kukac]gmail.com
Tel.: 06-82-471-108/17Beiratkozás

A beiratkozás az első kölcsönzés alkalmával történik. 

Az olvasó adatait rögzítjük a könyvtár számítógépes rendszerében.
(Név, anyja neve, születési adatok, szem. ig. szám vagy diákig. szám, telefonszám)

A beiratkozás díjtalan. A tanulóinktól, a kiskorú olvasóktól a szülő (gondviselő) által aláírt jótállási nyilatkozatot kérünk. 

 
Küldetésnyilatkozat

Az iskolai könyvtár az oktatási-nevelési intézmény médiatára, oktatási helyszíne és kommunikációs centruma. Irányítási, pedagógiai és pénzügyi szempontból a működtető intézmény szerves része. Sajátos eszközrendszerével segíti az iskolát pedagógiai programja megvalósításában, másrészt; mint a könyvtári rendszer tagja a mindenkor érvényes könyvtári jogszabályok, szabványok szerint működik.

Gyűjteménye széleskörűen tartalmazza azokat az információkat, amelyeket az iskola oktató-nevelő tevékenysége hasznosít, befogadva és felhasználva a különböző rögzítési, tárolási, átviteli és kereső technikákat. Rendelkezik a különböző ismerethordozók használatához, ill. az újabb dokumentumok előállításához szükséges eszközökkel.

Szakszerűen elhelyezett és feltárt gyűjteményére és a könyvtári hálózaton elérhető forrásokra épülő szolgáltatásaival az iskola tevékenységét átfogó forrásközpontként, információs központként működik.

Az önálló ismeretszerzés elsajátítása érdekében tantervi program szerint szervezi és a nevelőtestülettel együttműködve valósítja meg a tanulók könyvtárhasználati felkészítését, segíti informatikai szemléletük, információkezelési szokásaik kialakítását. 

Az iskolai könyvtár széleskörű lehetőséget kínál az önművelésre, az olvasásfejlesztésre, a csoportos és egyéni tanulás technikájának, módszereinek elsajátítására, a személyiség komplex és differenciált fejlesztésére. Nyilvános könyvtárként szolgáltatásait, a helybenhasználatot az iskola tanárai, tanulói illetve bárki számára biztosítja, amennyiben betartja a Könyvtárhasználati Szabályzatot. 
 

Katalógus

 
 

Könyvtári bejelentkezés


 

Könyvajánlók

 

Közösség