Fontosnak tartjuk

A Dráva-parti "Cambridge"-ben teljesedett ki az igazgató élete

VE : 2021. 02. 24.
Forrás
Somogyi Hírlap
Megjelenés dátuma

Szabó Sándor a Somogy Polgáraiért díjat ez év januárjában nyerte el. Iskolánk egykori igazgatójával készült riportot olvashatunk a kitüntetés alkalmából megjelent írásban.

A Sonline oldalon megjelent írás teljes változata:

Szabó Sándor, a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, majd a Kolping Nagyváthy János Szakgimnázium és Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója, aki a dél-somogyi kisváros alpolgármestereként is tevékenykedett, büszke a Somogy Polgáraiért díjra, hiszen e megye jelentette-jelenti számára a kiteljesedést.

Legalább álmodj velem...

kvtadmin : 2020. 03. 11.
Forrás
Mértékadó
Megjelenés dátuma
Csokonaihoz méltó kiállítás nyílt városunkban 2019. decemberében. A kiállítás készítője a Petőfi Irodalmi Múzeum volt, a kiállítási forgatókönyv Demeter Júlia irodalomtörténész munkája. Alapos tudósítást olvashatunk a kiállítás hátteréről Lőrincz Sándor írásában.

Családtaggá vált Csurgón Csokonai

kvtadmin : 2020. 03. 11.
Forrás
Grátisz Szuperinfó
Megjelenés dátuma
Országos szinten is egyedülálló tárlat nyílt 2019.decemberében Csurgón Csokonairól. Az interaktív kiállítás megállja a helyét az irodalmi emlékhelyek között, hiszen a Petőfi Irodalmi Múzeum szakemberei készítették el a kiállítást Demeter Júlia irodalomtörténész tervei alapján.

Különleges digitális tárlaton láthatjuk viszont Csokonai Vitéz Mihály rímeit

kvtadmin : 2020. 03. 11.
Forrás
https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/kulonleges-digitalis-tarlaton-lathatjuk-viszont-csokonai-vitez-mihaly-rimeit-2063898/
Megjelenés dátuma
A tárlatot egy Interreg határokon átnyúló európai uniós projekt keretében alakították ki.A látogató végig követheti a poéta életét születésétől haláláig.

Különleges digitális tárlaton láthatjuk viszont Csokonai Vitéz Mihály rímeit

kvtadmin : 2020. 03. 11.
Forrás
Sonline
Megjelenés dátuma
Egy évet töltött Csurgón, mégis nagy hatással volt a város életére Csokonai Vitéz Mihály, akinek tiszteletére különleges kiállítás készült a Csurgói Történelmi Parkban. Az egyedülálló tárlaton kirajzolódik a látogató előtt a költőóriás életútja.

120 éve jelent meg a "Csurgó és Vidéke" hetilap első száma

kvtadmin : 2015. 11. 05.
Forrás
Csurgó és környéke
Megjelenés dátuma
Csurgó, mint a Festeticsek, Nagyváthy, Csokonai, valamint a tanítóképző és a főgimnázium szellemének hordozója, a térség egyik kulturális fellegvára volt. Ennek a polgárosodó, érdeklődő közösségnek az igényei és tagjai hozták létre 1893. szeptember 17-én a Csurgó és vidéke első számát.

Ihász Jánosra emlékezem

kvtadmin : 2013. 02. 18.
Forrás
Képzőművészet a Teraszon: Online Kulturális Magazin
Megjelenés dátuma
Ihász János a Csurgói Múzeum igazgatója volt. Akik ismertük szerettük, becsültük és ilyenek számosan vagyunk az országban és az ország határain túl is. Úgy halt meg, ahogyan élt. A csurgói múzeumban egy péntek délelőtt. Munka közben. 54 éves korában megállt a szíve.

Ökumenikus mozaik

kvtadmin : 2012. 11. 12.
Forrás
Evangélikus Élet
Megjelenés dátuma
Lelki megújulás - az újraevangelizáció szükségessége és lehetőségei címmel tartott konferenciát a három történelmi egyház püspöke és képviselői a művelődési házban.

A dermedt kor zordon éjszakáján

kvtadmin : 2012. 10. 04.
Forrás
Reformátusok Lapja
Megjelenés dátuma
Az elítélt reformátusokról olvashatunk a cikkíró jóvoltából. A írás közbeszúrt képei a Csokonai gimnázium parkjában található Aradi Vértanúk Emlékoszlopát és a rajta látható vértanúk reliefjét ábrázolják.

Kereszthordozók

kvtadmin : 2011. 09. 26.
Forrás
Spiritus
Megjelenés dátuma
Maczkó Gyula, iskolánk hittanára, magas rangú állami kitüntetést vehetett át 2011. augusztus 20-án.

A 2011. évi ökumenikus imahét ünnepélyes megnyitója Csurgón

kvtadmin : 2011. 09. 23.
Forrás
Csurgó és környéke
Megjelenés dátuma
Steinbach József, Ternyák Csaba, Kocsis Fülöp püspököket és a helyi lelkipásztorokat köszöntötte a csurgói református templomban az ökumenikus imahéten Szászfalvi László államtitkár úr. A vendégek megtekintették iskolánk könyvtárának kincseit.

Bizonyságtétel

kvtadmin : 2011. 01. 21.
Forrás
Csurgói Harangszó
Megjelenés dátuma
2010. márciusában Báló Laura (volt diákunk) teológus hallgató bizonyságtétele hangzott el.